Oprichting

Het bedrijf P. van der Kooij Groep is in 1937 gestart te Schipluiden en is een echt familiebedrijf.
Piet van der Kooij is begonnen met de aanschaf van een tiental afvalcontainers met bijbehorende containerwagen de basis legde voor het bedrijf.

Enkele jaren later werd het diervoedertransport overgenomen van Piet’s vader en als tweede tak aan het bedrijf toegevoegd.
Het betrof toen vooral de afzet van graanspoeling van de alcohol producerende bedrijven aan veehouderij bedrijven in de omgeving sinds 1937.

In 1983 werd het bedrijf uitgebreid met de grindactiviteiten en milieutechniek. Scheiding, verwerking en hergebruik van afval en houtrecycling worden sindsdien op professionele wijze in eigen installaties gedaan.

De techniek van het blazen en zuigen van dakgrind werd ontwikkeld en is sindsdien een belangrijke dienst die landelijk aan de dakdekkersbedrijven wordt aangeboden. Aansluitend werd er een duurzame oplossing gevonden voor verwerking van het (vervuilde) ingenomen dakgrind in een speciale Grindwasinstallatie. Hergebruik van dit recyclegrind past volledig in het moderne Cradle-to-Cradle concept.

Ontwikkelingen

Technische innovaties zijn altijd van groot belang geweest bij de voortgaande ontwikkeling van de P van der Kooij Groep. In een goed uitgeruste garage wordt het voertuigonderhoud volledig in eigen huis uitgevoerd. De technische dienst verzorgd tevens het onderhoud en het up to date houden van de grind recycling installaties. Tevens worden in de constructiewerkplaats de door van der Kooij zelf ontworpen speciale grindvoertuigen opgebouwd.

Sinds de jaren 80 is de P. van der Kooij Groep gevestigd op een ruim bedrijfsterrein aan de Nieuwe Waterwegstraat 21 te Schiedam. De eigen loskade aan de Wilhelminahaven biedt grote logistieke voordelen, onder andere bij de aan- en afvoer van grind en vochtrijke producten, die direct in opslag genomen kunnen worden.

Recentelijk

Helaas hebben wij ook last gehad van de crisis dat heeft ervoor gezorgd dat wij onze afval afdeling hebben moeten verkopen, dit is in 2013 gebeurt. Kooij Afval is verkocht aan Spelt uit Nieuwveen, de naam Kooij Afval werd nog lange tijd gebruikt. Sinds medio 2020 is de naam Kooij Afval vervangen door Spelt Rotterdam.

Door afstand te doen van de afval tak hebben wij u volledig kunnen richten op de andere afdelingen binnen de Kooij Groep, Grind en Veevoeder. Daar is recent afdeling Transport, op- en overslag bijgekomen. Door uitbereiding van onze werkzaamheden, werkgebieden en het constant innoveren, blijven wij dezelfde en zelfs betere service verlenen zoals u van ons gewent bent.