Ruval Plus proef in de praktijk

De P. van der Kooij Groep B.V.  en Jodoco NV werken al een geruime tijd nauw samen voor de vermarkting van Jodoco producten in Nederland. Namens de P. van der Kooij Groep is Mark van de Ende de veevoeder adviseur. Mark werkt al jaren in de diervoeder industrie als adviseur en beschikt over de juiste kennis en ervaring.

Al een geruime tijd worden Ruval en Ruval Plus verkocht door Jodoco & van der Kooij. Ruval is smakelijk vloeibaar eiwitrijk voedermiddel wat gebruikt kan worden als eiwitaanvulling in TMR rantsoenen. Een ander bijkomend voordeel is dat het een plakkerige vloeistof is wat zorgt voor een goede menging van het TMR rantsoen.

Ruval is inmiddels zeer positief getest in de praktijk bij verschillende melkveehouders. Zie voorbeeld melkveehouder uit Sterksel (NL). Klik op de link voor het filmpje Ruval in de praktijk.

Naast Ruval is het ook Ruval Plus beschikbaar; maar wat is nu het verschil?

Ruval Plus en net als de gewone Ruval een zeer eiwit rijk voedermiddel maar dan zijn er organische zuren aan toegevoegd.  Dit zorgt dan dat Ruval Plus uitermate geschikt is als broeiremmer en een frisse smaak en geur heeft.

Ruval producten bevatten betaine wat zorgt voor een betere pens fermentatie en hogere melkproductie. Ruval producten bevatten geen ureum.

Om dit te onderbouwen zijn wij (Van der Kooij en Jodoco) samen met een melkveehouder in België een proef aangegaan. De ene helft van het melkvee krijgt het normale TMR rantsoen en de andere helft krijgt een TMR rantsoen met Ruval Plus.

Beide groepen zijn gescheiden en hebben hun eigen melkstal en zo kan het een goed vergelijk worden gemaakt.

De proefperiode zal een paar maanden duren.

Voor meer informatie omtrent Ruval Plus neemt u gerust contact op met Mark van den Ende + 31 (0) 6 46 60 36 36

P. van der Kooij Groep vult SS Rotterdam met grind

P. van der Kooij Groep vult SS Rotterdam met grind

ROTTERDAM – Het bekendste passagiersschip van de Holland-Amerikalijn, de SS Rotterdam, ligt weer veilig en als vanouds in de Rotterdamse haven. Dit met dank aan onder andere P. van der Kooij Groep.

P. van der Kooij Groep werd enkele weken geleden benaderd om een oplossing te bieden voor het ballast probleem van de SS Rotterdam. Van het enorme schip is tijdens de plaatsing in de Rotterdamse haven zoveel ballast verwijderd, dat het schip niet diep genoeg lag. P. van der Kooij Groep had voor dit probleem de ideale oplossing: Grind. Grote hoeveelheden grind zijn in het onderste ruim van de SS Rotterdam geblazen. De toegevoegde grind heeft tot een diepere en stabiele ligging van de SS Rotterdam gezorgd. Op deze manier kunnen de toekomstige bezoekers van het schip zonder problemen aan boord. Een buitengewone klus die laat zien dat P. van der Kooij Groep grind oplossingen biedt op allerlei terreinen.

Onze werkzaamheden gefilmd in Assen

In deze film is te zien hoe wij te werk gaan bij het blazen van dakgrind.

Het geblazen grind is afkomstig vanaf ons depot in Schiedam waar zijn het gewassen hebben voordat het het dak werd opgebracht.

Klik op de bovenstaande link, voor het mooie en vooral interessante samenvatting van een van onze werkzaamheden.