De nieuwe voertuigen zorgen voor een vernieuwde aanpak op het gebied van grind blazen en zuigen.

SCHIEDAM – P. van der Kooij Groep te Schiedam heeft in samenwerking met Scania een reeks vernieuwende zuig- en blaaswagens ontwikkeld voor de grinddivisie. Van het unieke concept, bedacht door de heer Van der Kooij zelf, is vorig jaar het eerste prototype in gebruik genomen. Na uitgebreide proeven is enkele weken geleden het tweede voertuig in gebruik genomen van de totaal zeven stuks welke nog voor oktober 2009 op de weg moeten staan.

De nieuwe voertuigen worden in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. De verbeterde voertuigen hebben een verhoogd laadvermogen dankzij de nieuwe aangedreven assen. Deze assen staan op 1,8 meter, waardoor het laadvermogen met vier ton toeneemt. Dit resulteert in een wettelijk totaalgewicht van vijftig ton. Het betreft zuigwagens, blaaswagens, maar ook combinatievoertuigen die zowel grind kunnen blazen als zuigen.

De compact en licht opgebouwde voertuigen bestaan in tegenstelling tot de meeste zuig- en blaaswagens uit één truck. Deze truck heeft naast twee gestuurde voorassen ook de achterste as gedwongen gestuurd. Deze drie gedwongen gestuurde assen zorgen er voor dat de wendbaarheid aanzienlijk is verbeterd. De nieuwe voertuigen zijn een welkome aanvulling op het al uitgebreide voertuigenpark van de P. van der Kooij Groep.

Geef een reactie